Новости интернет-магазина king-tools.com.ua

Часы работы:

ПН-ПТ 09:00 - 19:20
СБ 10:00 - 16:00
ВС - выходной



Українською

Каталог товаров

Обираєм правильно фрезера.

Якісно виконане столярне творіння, будь то кухонна шафка або садовий стілець, викликає не тільки щире захоплення, а й бажання зробити щось подібне власними руками. Реалізації ідей заважають сумніви з приводу стиків, кромок і вигнутих вирізів. Набути почуття впевненості і досягти чудових результатів допоможе фрезер - інструмент для обробки дерев'яних деталей.

 Виготовити меблі за авторськими ескізами або хитромудру саморобку з дерева неможливо без фрезера. Звичайно, досвідчений умілець обійдеться і неспеціалізованим інструментом, але в такому випадку буде потрібно набагато більше праці і часу при непередбаченому кінцевому результаті.

 Під час вибору фрезера слід звернути увагу на:
1. Потужність машини. Чим більша потужність, тим вища продуктивність фрезера і тим ширші його можливості.
2. Число обертів. Варто віддавати перевагу моделям з електронним регулюванням частоти обертів.
3. Глибину занурення. У професійної техніки цей показник досягає 60 мм і більше. Якщо фреза поринає на різну глибину, значить, користувач може більш точно виконувати обробку матеріалу.
4. Паралельний упор. Спростовує виконання функції зі зняття кромки.
5. Можливість легкої і безпечної заміни фрез різного діаметру (б і 8 або 12 мм).
6. Револьверну головку.

В любительському середовищі найбільш затребувані є вертикальні фрезери, які здатні виконувати безліч різних операцій. Вони вирізають в дерев'яних виробах і деталях пази, кромки, шліци, знімають фаску, вибирають чверті. Також вертикальні фрезери використовують для виготовлення поздовжніх кромок і формування складних з'єднань на шипах і шпунтах.


Якщо немає впевненості, що для керамічного фрезера знайдеться багато роботи, то слід придивитися до комбінованих фрезерів. Керамічний фрезер більш зручний в складній обстановці.

Також є дюбельні фрезерні машини, які ще називають присадними або ламельними. Подібні інструменти використовують для фрезерування пазів під пласкі дюбелі для кутових і кромкових з'єднань (ламельні фрезери), а також вибірки отворів під меблеві шканти і дюбелі (присадочні фрезери). Це стандартна операція при виготовленні меблів.